Reiseblogg fra Travellerspoint

Hjemkomstrefleksjoner!

Norge, mai-august 2009

ENDELIG skal jeg skrive blogg igjen, med andre ord, endelig skal jeg få avslutta reisebloggen som jeg starta på i januar da jeg var kommet fram til Puerto Rico.

Jeg har nettopp lest igjennom det siste jeg skrev, i slutten av april, i Nicaragua, og det var rart å lese. Planen den gang var jo å skrive mer relativt fort. Sånn ble det ikke. Etter at jeg kom hjem til Norge 4.mai har jeg ikke følt for å skrive noe. Jeg trengte nok å fordøye alt litt først, rett og slett bli vant til Norge igjen!
Nå har jeg, utrolig nok, bodd hjemme i Norge like lenge som jeg var i Nicaragua. Det føles veldig rart at det nå er så lenge som tre og en halv måned siden jeg kom hjem igjen. Men tid er et mysterium innimellom… umulig å forstå og kanskje ikke meningen heller! :)

Så hvordan har det vært å komme hjem til Norge egentlig? I mange uker var det utrolig uvant og jeg hadde i alle fall jetlag i tre uker, hvis ikke lenger. Så det var veldig moro…:) Det var virkelig iskaldt hele tida. Og vi som hadde trodd at det skulle bli så greit å komme hjem siden det var mai og vår hjemme. Men så var det en kald vår dette året så da ble det til at jeg pakket meg inn i Karis vinterjakke de gangene jeg våget meg ut og generelt var jeg ikke så mye ute den første tida.

Jeg må ellers le når jeg tenker tilbake på de aller første dagene hjemme. De tilbragte jeg på Ås hos Kari og vi fikk mye koselig venninnetid. Men i starten forsto jeg helt klart ikke hvor tidsforvirra jeg var så jeg la opp DEN planen med aktiviteter som jeg ville gjøre. Da dagen kom orket jeg knapt å stå opp og ble stort sett liggende under dyna til Kari kom hjem fra jobb den ettermiddagen. Likevel ble det litt bedre etter hvert og jeg tror det var den tredje dagen etter hjemkomsten jeg løp min første joggetur, så litt energisk var jeg visst likevel! Ellers stor takk til Katrine, Gulla og Ole Petter som kom og møtte meg på Gardermoen! Det var kjempekoselig at dere ville det, satte utrolig stor pris på det, og jeg ble nok en gang minnet på at jeg har verdens beste venner!:)

Det var så stille å komme hjem! Selv jeg som bor i Oslo, den største byen i Norge, så synes jeg det var utrolig stille her. Og jeg savnet faktisk alt ”bråket” i Leòn. Det hadde jeg aldri trodd da jeg kom dit i januar og absolutt syntes at det var i overkant mye lyd! Men det blir helt klart livlig og energisk med lyd, lukter, mennesker, dyr, bilder og alt mulig annet i bybildet så jeg skulle virkelig ønske at Norge var bittelitt mer eksotisk. Nå er riktignok Oslo og noen andre byer fylt med litt mer spennende på sommeren da. Det finnes jo faktisk hestetaxi og jeg oppdaga også rickshaws i Oslo denne sommeren. Fantastisk! Håper det fortsetter for det er jo en genial måte å komme seg rundt i byen på!:)

Hva skjedde egentlig i mai? Det føles lenge siden nå. Jo, jeg var i Ingvilds konfirmasjon allerede 5 dager etter at jeg kom hjem. Det ble en kjempekoselig feiring av ei kjempeflott jente! Siden Ingvild spiller i korps kom de og spilte for henne og det var veldig rørende. Så jeg tror nok man blir mer lettrørt etter hvert som man blir eldre for der sto jeg da og tørket tårer og kjente at jeg var så stolt av henne. Tenk at ho var konfirmant, jeg husker henne så godt 9 år tilbake i tid, som 6 åring og nysgjerrig skolejente. Det er en stor gave å få følge barn i oppveksten. I dag skal jeg faktisk feire 15 års dagen hennes. Det er rart å tenke på hvor lenge det er siden jeg selv var 15 år…

Videre i mai reiste jeg til Kristiansand for å besøke gode venner og jobbe med eksamen. Hadde egentlig tenkt til å bli der i en uke men endte opp med å være der i tre uker i stedet. Tusen takk for mange koselige øyeblikk, Silje og Per! Dere er gode å være sammen med, Kristiansand er en flott by og dere har en super vennegjeng. Det var veldig lett å trives! Så var det jo selvfølgelig også kjempegøy å møte Lill og Sigbjørn som studerte i Nicaragua 2 år før meg. Ekstra spesielt ble det da vi fant ut at vi til og med hadde bodd på samme sted. Casa Iguana er et bra sted! :)

I juni var jeg mye hjemme i Oslo, flyttet inn i leiligheten sammen med Ingeborg og det var helt fantastisk! Men ellers var det ganske utfordrende, jeg savnet Latin-Amerika og hadde vel egentlig mest lyst til å dra tilbake med en gang. Heldigvis har jeg mange herlige venner i Oslo så det hjalp mye! Men jeg slet litt med å finne meg til rette i Oslo. Jeg, som vanligvis elsker den byen, syntes den var kjedelig, omtrent lydløs og ikke minst veldig kald. Ikke bare temperaturen men menneskene også. Jeg savnet så livsgleden og energien i Latin-Amerika og var stadig på jakt etter noen latinamerikanere som har forvillet seg opp til det kalde nord… Skulle ønske det var sånn at det var et område i byen hvor det var litt ”mini-latin amerika”. Da kunne man gått dit når man trengte litt påfyll av kultur og spansk språk +++!

Så da julimåned kom hadde jeg ikke de helt store forventningene. Jeg som alltid har vært veldig sommerjente følte at denne sommeren ikke kom til å bli så veldig spesiell. Så feil kan man ta! Og jeg må si at det var helt vidunderlig å bli så positivt overraska som jeg ble. For juli ble fylt med livsglede, gode opplevelser, lykkefølelse, masse koselig samvær med fantastiske venner, mye tid på sørlandet, som absolutt er det som gir meg aller mest sommerfølelse. Når sommeren kommer er det sommerparadiset som gjelder. Og i løpet av denne sommeren fikk jeg til og med gått på mimringstur på Hisøya, som virkelig kan kalles mitt barndomsparadis. Utrolig flott å huske på at jeg vokste opp på et så fint sted. Ellers ble det en ukes ferie i Arendal, på besøk hos Line. Det er alltid veldig koselig. Det var godt å få muligheten til å være mye hos mormor og tid sammen med Ragnhild og familien da ho og kjæresten Joe tok en pause fra London og nøt fine augustdager i Arendal. En spesiell takk til dere for en nydelig båttur med et noe spesielt vær. Men vi storkosa oss i solregnet vi! :) Det ble også turer innom både Lillesand og Grimstad og en spesiell uke i Vigmostad på besøk hos storesøster og Annagullet. Ekte kjærlighet varer evig…!

Nå føles det absolutt fint å bo i Norge igjen. Godt å bo i nærheten av venner og familie. Mennesker trenger nettverk og støtte. For livet gir mye av alt. For meg har helt klart hele 2009 vært preget av veldig mye vidunderlig lykke. Likevel er det jo sånn at glede og lykke vandrer sammen med sorg og savn. Ikke alle øyeblikk og dager er like enkle men så lenge man har gode mennesker rundt seg klarer man jo å leve et godt liv. Vi må aldri glemme å være gode medmennesker for hverandre, det er etter min mening noe av det aller viktigste i livet. Livet er uforutsigbart!

Så de som leser denne avslutningen på reisebloggen min skal få en bitteliten ”oppgave”. Hvis dere vil kan dere gjøre dette: smile til et fremmed menneske, hjelpe et annet menneske med et eller annet og så gi et menneske dere er glad i en skikkelig god klem. Hvordan føles det? Jeg er veldig sikker på at det føles godt..:) Tida i Nicaragua lærte meg også å åpne enda mer opp for å gi livet nye sjanser. Det finnes så mange gode mennesker å bli kjent med og så mange gode opplevelser å dele! Tusen tusen takk til alle flotte mennesker som jeg ble kjent med i Leòn. Dere vet hvem dere er og av frykt for å glemme noen viktige velger jeg å ikke nevne navn her…

Men jeg vil likevel avslutte med å takke Helle. Jeg har takket deg mange ganger tidligere, men vil gjøre det igjen. Tusen millioner takk for at du ønsket å oppleve min paradisøy i Karibien. Selv om vi bare fikk en ukes ferie i Puerto Rico så var det en kjempefantastisk uke. Og jeg tar deg gjerne med dit igjen. Det er i alle fall utrolig mye mer jeg har lyst til å vise deg! Også tusen takk til min herlige puertoriccanske familie! Muchas gracias a mami Elisa, papi Roberto, hermanito Roberto Elì y todo la familia. Los quiero mucho! Los extraño mucho cada dìa y voy a volver pronto al pueblo muy hermoso; Barranquitas! Me encanta Puerto Rico!

Skrevet av Cecilia9 03:35

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint