Reiseblogg fra Travellerspoint

April i Leòn

Påskeferien 2009 og litt filosofering over livet:)

sunny 40 °C

Nå er det veldig lenge siden sist jeg oppdaterte bloggen! Jeg har overhodet ikke hatt skrivelyst og er satt sammen sånn at da får jeg heller ikke til å skrive noe bra, så da synes jeg det var bedre å utsette oppdatering til jeg ble mer klar til å skrive…
Akkurat nå, her jeg sitter i kveldsmørket på Casa Iguana, føler jeg plutselig at jeg har fryktelig mye på hjertet og lurer på hvordan jeg skal huske alt. Det har blitt en del inntrykk de siste ukene og nå er de visst blitt såpass fordøyd til at jeg klarer å tenke at jeg skal fortelle om dem!:)

Jeg tror det var i slutten av mars jeg skrev sist gang og siden det har det vært mange hverdager og en ferie: påskeferien! Den var jo ganske spesiell. Jeg hadde gleda meg og sett veldig fram til å oppleve den i et katolsk land. Nå fikk jeg dessverre ikke opplevd alt det jeg hadde planlagt men det er jo litt typisk at det blir sånn og jeg er absolutt fornøyd likevel. Bortsett fra at jeg ble syk før påske, noe som gjorde at jeg måtte droppe turen til Costa Rica(nabolandet til Nicaragua). Det var dumt men jeg prøvde å tenke at da fikk jeg med meg litt mer av påskefeiringa her i Leòn i stedet. Det eneste som var litt kjedelig var at det var litt vanskelig å finne ut av tidspunkt for det som skulle skje rundt omkring i byen, noen sa for eksempel at det skulle være prosesjon klokka 12 et sted, som gjerne viste seg å være helt feil, og så var det andre som sa at det skulle være midnattsmesse i den store katedralen midt i byen på påskeaften(så det hadde vi gleda oss mye til) men det viste seg også å være feil. Men det jeg fikk med meg var fire prosesjoner i gatene, hvorav to av dem var rett utenfor hjemmet vårt her på Iguana. En kjempestor opplevelse å se det på så nært hold. Det er spesielt å se religionen så nært og tydelig, det er så annerledes enn jeg er vant til men veldig fint synes jeg. Jeg synes stort sett det er veldig bra å stå for og vise tydelig det man tror på og det som er viktig i livet, så lenge det ikke skader andre mennesker. Det som var ganske komisk med disse prosesjonene var musikken, det var korps som gikk bakerst og spilte den sørgeligste musikken. Det var som å overvære en forferdelig begravelse! Og på langfredag gikk presten og ropte ut bibelens budskap, det var også litt spesielt å se synes jeg.
Ellers var påskeferien rolig og avslappende. Kristina og jeg shoppa litt i byen en dag(det var dagen før skjærtorsdag og vi fikk høre at alt skulle stenge resten av påska, så da ville vi benytte sjansen), på palmesøndag var jeg på katolsk messe i katedralen(det var en flott opplevelse!) og på en liten vandring på torvet etterpå. På kveldene var vi enten ute og spiste eller så lagde vi litt god middag sammen på Iguana(vi var bare noen få som var i Leòn i ferien for mange benytta naturlig nok sjansen til å oppleve mer av Mellom-Amerika). Men vi som var her hadde det kjempekoselig sammen og en av kveldene inviterte vi Sonia(husmor på Iguana) og Ricardo(nattevakt og altmuligmann på Iguana) med på middagen og det ble veldig vellykka. Jeg synes det er viktig å involvere de som faktisk gjør sitt aller beste for at vi skal ha det bra her og de satte tydelig stor pris på å bli invitert. Vi var også på stranda i løpet av ferien, selvfølgelig ville vi det!:)

For meg var det det aller tydeligste beviset på at jeg virkelig hadde en helt annerledes påskeferie i år! Så der satt vi i sanda og så utover det uendelige Stillehavet, jeg tok meg til og med et lite bad i bølgene og på ettermiddagen fikk vi selvfølgelig med oss en flott solnedgang. Da kvelden kom var vi en liten gjeng som hadde strandfest med livemusikk, gode samtaler og selvfølgelig masse rom & cola. Over oss skinte en vakker fullmåne og ikke minst stjernene og hele kvelden minte lyden av bølgeskvulp oss på hvor vi var. Jeg var trøtt så det ble ikke så mange rom på meg men det hjalp å bare ligge i gresset og slappe av. Jeg hadde god grunn til å være fornøyd og glad og ble enda mer fornøyd da jeg plutselig fikk øye på favorittstjerna mi: Karlsvogna. Den skinte så klart og tydelig ned på meg og jeg tenkte det var meningen at jeg skulle få øye på den akkurat den kvelden. Det har nemlig ikke vært så lett å se den her nede for den er speilvendt og det har det tatt tid å vende seg til! Og da jeg tilslutt ikke klarte å holde øynene åpne lenger tuslet jeg bort til hengekøya for å sove. Jeg sovnet med en gang til lyden av de andres glade stemmer og til bølgene som slo mot stranda, og var så utrolig godt fornøyd med 2009- utgaven av skjærtorsdag…:)
Da vi kom hjem til Iguana på langfredag fikk vi altså med oss en prosesjon(som fortalt ovenfor) og vi fikk til og med høre et rykte om at det skulle foregå korsfestelse i parken rett ved Iguana den kvelden. Jeg ble selvfølgelig sjokkert men hadde vanskelig for å tro på at det kunne være riktig, jeg bestemte meg uansett for at det ikke var aktuelt å se på. Senere fikk jeg vite at det ikke var riktig, det hadde i alle fall ikke vært en ordentlig korsfestelse der den kvelden. Marte og jeg bestemte oss for å være enda en natt borte fra Iguana(det var veldig godt å oppleve noe annet) og reiste til Hotel San Cristòbal, der vi har vært flere ganger og badet i bassenget. Men denne gangen leide vi oss et rom og ble der over natta og hang ved bassenget hele dagen etter også:) Det var fantastisk med air-condition på rommet, varm dusj(min første siden 16.januar – ja her lærer man seg til å sette pris på ting!) og ellers bare avslapning på en flott plass. Det var godt å kjenne at man NYTER sånne opplevelser med hele seg og det er minner man tar med seg videre. Neste dag var jeg ikke så veldig klar for soling(det har generelt ikke vært favoritten min her nede for det blir så varmt å være lenge i sola) så bortsett fra da jeg bada i bassenget satt jeg mest under en palme og slappet av! Jammen ikke verst å gjøre det heller, jeg forguder jo palmer, og kommer til å savne synet av dem veldig! Og da kvelden kom så jeg jo godt at jeg hadde fått mye farge likevel så det skal visst godt gjøres å gjemme seg bort fra solstrålene her…

Etter hvert som dagene av ferien ble færre begynte flere og flere å komme hjem, fra enten Corn Island, Costa Rica, Honduras, Jamaica eller Guatemala. Flott at så mange fikk reist til så mange spennende plasser – en annen gang vil jeg absolutt reise rundt, både her i Mellom-Amerika, Sør-Amerika og mer i Karibien. Her i Mellom-Amerika er det i alle fall veldig billig å reise rundt, særlig hvis man er villig til å sitte en del timer i buss. Tur/retur Managua(hovedstad i Nicaragua)- San Josè(hovedstad i Costa Rica) kostet bare 1000 cordòbas, noe som er cirka 350 norske kroner!!! Det er jo ganske vannvittig siden det er en 10 timers busstur. Lurer på hvor langt man egentlig kommer i Norge for 350 kroner!
Nå har det vel vært hele to uker med hverdager etter ferien og det er helt utrolig, tida går så fort!! Jeg klarer nesten ikke å følge med og bare å tenke på at det kun er èn uke igjen her gjør meg uendelig trist så de tankene skyver jeg stort sett unna så fort de dukker opp. Jeg er slettes ikke god på å ta farvel, så gruer meg til det. Har bestemt meg for å tenke at det ikke er ”farvel”, bare ”på gjensyn”… Men jeg må likevel forlate dette landet og godta at denne epoken av livet mitt snart er over. Får håpe at det er sånn nå også at når man stenger en dør så åpnes en ny!
Tror jeg fortsetter i en ny blogg på tida etter påske for ellers blir det altfor langt og nå trenger jeg uansett en skrivepause. Jeg har muntlig eksamen i spansk onsdag morgen..halv fem på ettermiddagen norsk tid, for de som vil vite når de skal sende noen ekstra gode tanker min vei..:) Så det blir nok kanskje ikke noe mer bloggskriving før etter at den er overstått. Men jeg skal i alle fall klare å skrive en bloggoppdatering til før jeg reiser så… fortsettelse følger!

Skrevet av Cecilia9 19:05 Arkivert i Nicaragua

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint